Program på Ibsenmuseet

Festivalprogram på Ibsenmuseet.

Foredragsrekke

10. september kl.18:00 Ibsen i Kina,  

Teatersjef ved Den Nationale Scene Agnete Haaland

Det blir sagt at i Kina er Nora mer kjent en Ibsen, og Ibsen er mer kjent en Norge. Dette erfarte Agnete Haaland da hun i 1999 spilte Nora i Kina. Her møtte den norske Nora den kinesiske hverdagen, og dette vil Agnete Haaland snakke om. Et morsomt og interessant foredrag med en svært engasjert foredragsholder om et kulturmøte.

11.september kl.18:00 Henrik Ibsen i Tyskland. Det moderne gjennombrudds tid

ved 1.amanuensis Jens-Morten Hanssen, Nasjonalbiblioteket, vil ta oss gjennom Ibsens perioder i Tyskland da han bodde i Dresden og München. Ibsen selv kalte utlandsårene for et frivillig eksil, og det var her han fikk sitt gjennombrudd i Europa.

12.september kl.18:00 Henrik Ibsen og det italienske. Med vinløv i håret

Ved museumsleder Erik Henning Edvardsen
Ibsen tilbrakte mange år i Italia, og mange av hans mest kjente stykker ble skrevet her slik som Et dukkehjem, Gengangere, Peer Gynt og Brand. Hva var det med Italia som inspirerte forfatteren? Hvilket miljø var det dikteren som omga han?

13. september kl.18:00 Hemmeligheten bak Peer Gynt.

2017 var det 150 år siden Henrik Ibsens "Peer Gynt" kom ut. Det dramatiske diktet har blitt tolket i mange retninger opp igjennom årene. Det avsløres blant annet om Ibsen etterlot seg flere hint om hvem han brukte som modell. NRKs programskaper Ninja Benneche, NRK Fjernsynet, vil fortelle om sine funn som førte henne til den overraskende konklusjonen.

Forestilling

Når den døde vågner
8. 10. 11. 12. 15. 19. september kl. 11.30 fra Ibsenmuseet.

En autentisk utgave av Ibsens daglige vandring fra Arbins gate til Grand cafe, og bak ham følger tjenestepiken, litt på avstand. Det vil også være mulighet for å høre Ibsens tanker og se ham reagere på de, dette vil tjenestepiken hjelpe deg med.
Nicolay Lange - Nilsen som Ibsen
Beathe Gillebo som tjenestejente. 
Et samarbeid med Nationaltheatret, Levende Oslo, Oslo kommune ArticRose og Ibsenmuseet.

Festivalomvisning

Fra 8. - 19. september tilbyr vi festivalomvisning hver dag kl. 12 og 14. 
Ved å vise fram teaterbillett for festivalperioden får du rabattert billett til kr. 60.- , normalpris kr. 115.-